Приветствую Вас Гость
Воскресенье
06.10.2024
16:35

Мой сайт

Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Январь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 12
    Гостей: 12
    Пользователей: 0
    Главная » 2014 » Январь » 21 » Следродилен период :: Следродилен тиреоидит
    17:10

    Следродилен период :: Следродилен тиреоидит





    следродилен тиреоидит

    Следродилен период5.00 от 51 от общо 1 гласували.



    Следродилен периодСпокойното протичане на бременността, без патологични усложнения и особено осигуряване на атравматично

    раждане без масивни разкъсвания на меките родилни пътища и без обилна кръвозагуба гарантира спокоен следродилен период.
    Непосредствено след раждането родилката остава под активно наблюдение в родилна зала с оглед предотвратяване на усложнения, които могат да възникнат. Ранното раздвижване на родилката е от особено значение. Възстановителните процеси в организма се ускоряват. Важно значение има спазването на правилата за ранното раздвижване на родилката - принципите на постепенност до стабилизиране на хемодинамиката, сядане в леглото, пускане на краката извън леглото и тогава ставане права и движение в стаята. Необходимо е да се създаде условие за пълноценна почивка и сън на родилката. Храненето на родилката трябва да отговаря на съвременните изисквания за дозиране, енергийност и витаминозно съдържание. Разнообразната храна с увеличено количество на течности и особено на соли е необходимо условие за бързото й възстановяване. Трябва да се включват повече плодове и зеленчуци, които не са само източник на витамини и соли, но провокират и по-бързото възстановяване на ефективна перисталтика и дефекация. В храната трябва да се съдържат и оптимални количества белтъчини и въглехидрати.
    По време на престоя в родилното отделение родилката трябва да е под непрекъснат контрол. В първите часове след раждането наблюдението е особено активно, за да се изключат инциденти и усложнения, свързани с раждането. Изписването от родилно отделение е индивидуално, след като се прецени, че състоянието на родилката не изисква денонощно медицинско наблюдение. Първораждащите обикновено престояват 1-2 дни повече от многораждалите. При напускане на родилното отделение се дават наставления за поведението в домашна обстановка по отношение на двигателната активност, дневния режим и половия живот.
    Външен тоалет на гениталиите. Ежедневния тоалет на външните гениталии е задължителен по време на следродилния период. През първите дни след раждането лохиалният секрет е обилен и ако не се елиминира, има реална опасност от възникване на вторична инфекция. Посоката на почистване е отгоре надолу към ануса. След привършване на тоалета външните гениталии се подсушават със стерилна марля и пред вулвата се поставя стерилен лигнин или памук.
    Грижи за коремната стена. Вземат се мерки, които предпазват родилката от висящ корем, диастаза на правите коремни мускули и спадането на вътрешните органи. Наред с гимнастическите упражнения за всяка здрава родила жена може да се препоръча и носенето на стегнат ластичен колан. Коланът е помощна мярка, която предпазва от усложнения в първите седмици на следродилния период.



    Источник: invitrobg.com
    Просмотров: 403 | Добавил: guelpfulth | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0